Dodeljene stipendije uspešnim sportistima

Postavljeno: 17.05.2024

Danas je u Mozaik sali Gradske uprave Kruševca priređena dodela sportskih stipendija.

Stipendije su dodeljene u tri kategorije: za ostvarene sportske rezultate internacionalnog ranga dodeljeno je šest stipendija u godišnjem iznosu od 125 hiljada dinara. Za ostvarene sportske rezultate nacionalnog ranga dodeljeno je 23 stipendija u godišnjem iznosu od 82.500 dinara. Za ostvarene sportske rezultate regionalnog ranga dodeljeno je 9 stipendija u godišnjem iznosu od 65.000 dinara.

Gradonačelnik Ivan Manojlović je na samom početku poželeo dobrodošlicu svim prisutnima:

– Iskazujem veliko zadovoljstvo i sreću jer zahvaljujući vama Grad Kruševac beleži izuzetne rezultate u oblasti sporta i zbog toga želimo da kao grad pokažemo da brinemo o našim sportistima i da nagrađujemo svaki njihov uspeh. Pre tri godine krenulo se sa dodelom stipendija onima koji u sportu beleže velike rezultate, pa je tako 2022. godine bilo opredeljeno milion dinara, 2023. godine 2 miliona dinara i ove godine 3 miliona i 250 hiljada dinara. Drastično smo se odlučili za povećanje ovih sredstava kako bismo dali dodatan podstrek ovoj divnoj deci, ali i onima koji se takmiče u starijim kategorijama.

Iz Sportskog saveza najavljuju nove uspehe. Marko Tomić, ispred Sportskog saveza Grada Kruševca istakao je:

– Dodela stipendija je divan povod da se okupimo i veoma sam ponosan i srećan što smo iz godine u godinu povećavali fond za stipendiranje naših uspešnih sportista. Siguran sam da ćemo imati još bolje stipendiste i da za kruševački sport tek slede veliki uspesi.

Ove godine dodeljeno je ukupno 38 sportskih stipendija.

T.S.

Ostale vesti

back-to-top