Dodela nagrada 20. Festivala školskog teatra

Postavljeno: 08.05.2024

Jubilarni Festival školskog teatra ove godine održavao se pod reflektorima Bele sale Kulturnog centra od 17. do 27. aprila kada je učestvovalo 9 kruševačkih Osnovnih škola i predstavilo se ukupno 198 učenika i 48 mentora, a danas je svečano zatvoren proglašenjem pobednika

Zahvaljujući Kruševačkom pozorištu svi učesnici i prijatelji Festivala imali su mogućnost da prisustvuju poklon predstavi „Ružno Pače“, kao i samoj, dugo iščekivanoj dodeli nagrada pobednicima, kako od strane stručnog, tako i od dečijeg žirija.

-Svih ovih 20 godina prisutvujemo istom žaru i emocijama među decom i nastavnicima koji su pomogli da sve ovo ostvarimo, usavršavamo se i razvijamo. Predstave su bile na veoma visokom nivou, uživali smo u lepoti scenografije i bogatstvu kostima, ali i u izboru pisaca čija su dela izvedena. Potvrdilo se da svi osnovci imaju talenat za glumu, a kako i ne bi kada potiču iz Kruševca, odakle potiču velike glumačke legende – istakla je Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac.

Ovogodišnji pobednici Festivala školskog teatra po mišljenju dečijeg žirija su:

– 3. mesto: Osnovna škola „Knez Lazar“

– 2. mesto: Škola osnovnog i srednjeg obrazovanja „Veselin Nikolić“

– 1. mesto: Osnovna škola „Nada Popović“

Mišljenje stručnog žirija se razlikuje pa su odabrali:

– 3. mesto: Osnovna škola „Žabare“ i „Nada Popović“ koje je osvojilo knjigu, diplomu i novčanu nagradu od 4.000 dinara

– 2. mesto: Osnovna škola „Branko Radičević“ sa osvojenom knjigom, diplomom i 7.000 dinara

– 1. mesto: Škola osnovnog i srednjeg obrazovanja „Veselin Nikolić“ zaslužila je glavnu nagradu sastavljenu od knjige, diplome i 10.000 dinara.

Svi učesnici na Festivalu dobili su zahvalnice, a pobednička predstava „Ko se šeta oko sveta“ takmičiće se ove godine i na Međunarodnom festivalu dramskog stvaralaštva „Glumijada“ u Beogradu.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top