Danas kreću tople probe!

Postavljeno: 03.10.2022

Sa toplim probama kruševačka Toplana kreće danas od 14 i 30 časova, potvrđeno je iz ove ustanove za KruševacGrad. Grejna sezona će, kao i prethodnih godina, početi 15. oktobra. Energenata ima dovoljno, uveravaju u tom preduzeću i dodaju da poskupljenja neće biti.

Tople probe trebalo je da počnu ovog vikenda, ali su zbog remonta i zamene ventila na magistralnom vodu u Gazimestanskoj ulici, odložene za danas.

-Ventil u Gazimestankoj je tokom vikenda zamenjen, zbog čega sa toplim probama krećemo danas. Probe se vrše na celoj mreži i korisnici mogu danas, po podne, da očekuju tople radijatore – saopštavaju iz Toplane.

Grejna sezona zvanično počinje 15.oktobra, s tim da će početi ranije ukoliko, kako nalažu propisi, dnevna temperatura tri dana u kontinuituetu bude ispod 12 stepeni.

Direktor Toplane, Dušan Gvozdenović ranije je za naš portal izjavio da je i pored svih poteškoća na tržištu, obezbeđena dovoljna količina energenata i da Toplana na lageru trenutno ima 16.000 tona uglja i 600 tona mazuta. Cena grejanja će, kako je rekao, ostati ista kao i prethodne dve godine i iznosiće 99,48 dinara po kvadratnom metru.

Inače, kruševačka Toplana ima oko devet hiljada korisnika, oko 58 kilometara mreže, 615 podstanica i četiri kotlarnice.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top