Danas je Svetski dan voda

Postavljeno: 22.03.2021

Svetski dan voda 2021.godine Ujedinjene nacije obeležavaju uz globalnu javnu raspravu o tome koliko ljudi vrednuju vodu i sve vrste njene upotrebe. Voda je danas ugrožena više nego ikada zbog rasta broja stanovnika, sve veće potražnje u poljoprivredi i industriji te zbog pogoršanja posledica klimatskih promena

U Kruševcu danas, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, nema organizovanih događaja povodom ovog važnog ekološkog datuma. U JKP Vodovod Kruševac ističu da od početka godine, u saradnji sa opštinama Brus i Blace, aktivno rade na čišćenju jezera Ćelije i reka Blatašnice i Rasine te da će sa tim aktivnostima nastaviti u narednom periodu.

– Čim se steknu povoljni epidemiološki i vremenski uslovi nastavićemo sa daljim aktivnostima, sa edukacijom po školama i organizovanjem poseta đaka Fabrici vode, glavni ciljevi su nam što čistije jezero i podizanje ekološke svesti – kažu u Vodovodu.

Svetski dan voda ustanovljen je rezolucijom Ujedinjenih nacija u decembru 1992. godine, a obeležava se od 1993. godine svakog 22. marta.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top