“Brzinom do Zvezda” u Kruševcu

Postavljeno: 12.05.2021

Mitar Božinović iz OŠ „Jovan Popović” i Đurđa Jovanović iz OŠ „Dragomir Marković“ pobednici su sedmog ciklusa takmičenja „Brzinom do Zvezda” koji organizuje kompanija “Telenor” u saradnji sa Atletskim savezom Srbije. Takmičenje je u Kruševcu sprovedeno uz podršku ovdašnjeg Atletskog kluba. Ciljevi manifestacije su razvoj i popularizacija atletike te promovisanje sporta i fizičke aktivnosti među osnovcima

 

U Kruševcu su se takmičili mlađi osnovci, a pobednici, Mitar i Đurđa, su, uz još sedam devojčica i dečaka, izborili plasman u veliko finale, koje će se održati u junu ove godine u Beogradu.

– Bavljenje sportom i fizička aktivnost veoma su važni za pravilan rast i razvoj dece, što je postalo posebno važno tokom poslednjih godinu dana koje je obeležila pandemija virusa kovid 19. Ovim projektom u prvi plan stavljamo decu i sportske aktivnosti koje pospešuju njihovo fizičko i mentalno zdravlje i razvijaju sportski duh, strogo poštujući mere i odluke Kriznog štaba – kaže direktorka komunikacija i održivog razvoja u “Telenoru” Marija Vujanić.

 

Interesovanje za nastup na ovom takmičenju je veliko.

– Sada nam se javljaju novi gradovi i škole, raspituju se da li mogu da se priključe akciji sledeće godine. To nam pokazuje da radimo pravu stvar, uz poštovanje svih mera i odluka lokalnih kriznih štabova. Interesantno je da smo akciju počeli u Vršcu, koji nam se po prvi put pridružio u ovom, sedmom ciklusu, dok su pobednici u Ćupriji rođeni brat i sestra, blizanci.. Disciplina, koncentracija i brzina su tri ključne reči koje će pratiti ovaj ciklus – napomenuo je Nemanja Ilić, koordinator i idejni tvorac akcije „Brzinom do zvezda”.

J.B.

Foto: Fejsbuk, Atletski klub Kruševac

Ostale vesti

back-to-top