Blagovesti bez vašara

Postavljeno: 05.04.2021

Vašar koji se u Kruševcu organizuje svake godine 7. aprila, na crkveni praznik Blagovesti, ni ove godine neće biti održan. Ovu odluku Poslovni centra doneo je na osnovu preporuka koje je dobio od ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje

– S obzirom da je reč o vašaru koji okuplja prodavce iz cele Srbije, zatražili smo mišljenje Štaba za vanredne situacije o tome da li bi trebalo da se organizuje. Preporuka Zavoda za javno zdravlje je da se vašar ne održi zbog aktuelne epidemiloške situacije, što ćemo mi ispoštovati – kaže Miloš Milošević, direktor Poslovnog centra, dodajući da je interesovanje za zakup tezgi bilo izuzetno veliko, da su zvali prodavci iz cele Srbije.

Milošević je podsetio da je od četiri vašara, koliko se organizuje u Kruševcu svake godine, u prošloj organizovan samo jedan.

– Ni prošle godine na Blagovesti nije održan vašar, jer je tada bilo vanredno stanje. Jedini koji je organizovan je vašar u drugoj polovini septembra, na crkveni praznik Mala Gospojina, jer je u tom trenutku epidemiloška situacija bila stabilnija – kazao je direktor Poslovnog centra.

Inače, obe zelene i robna pijaca u Kruševcu rade po standardnom radnom vremenu i uz poštovanje svih propisanih mera prevencije u borbi protiv korona virusa. Zbog svinjske kuge koja se pojavila u našem kraju, stočna pijaca je i dalje zatvorena.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top