Besplatni časovi crtanja za mlade

Postavljeno: 07.07.2024

Juče je u ulici Bate Paskaljevića održana šesta po redu Šarengradska slikaonica, na kojoj su mališani pokazali izuzetno umeće, talenat i kreativnost crtanjem omiljenih junaka iz bajki i crtanih filmova

O ovom projektu koga već šestu godinu zaredom organizuje Udruženje ljubitelja umetnosti „BukvArt“, a finansira Grad Kruševac, govorila je predsednica Udruženja, akademska slikarka Marija Ćirić.

-Projekat „Šarengradska radionica 6“ posvećen je razvoju talenata mladih umetnika, od pet do 15 godina. Svake godine spremamo 20 radova, koji će krasiti svako autobusko stajalište u našem gradu. Sličan projekat, u kategoriji mladih od 15 do 30 godina pod nazivom „Stvarajmo zajedno“, sprovodimo po četvrti put ispred Lokalnog akcionog plana za mlade. Mališani vole da pokažu svoju ljubav svima oko sebe i zaista se nadamo da ćemo privući još sugrađana svih uzrasta, koji žele da crtaju i slikaju- rekla je Ćirić i dodala da su joj se pridružila još dvojica kolega, akademski slikari Nenad Lapčević i Nikola Živić, koji će sa njom ubuduće raditi na ovakvim projektima.

Projekat Podsticanje i razvoj talenata mladih umetnika grada Kruševca „Stvarajmo zajedno 4“ sprovodi Udruženje ljubitelja umetnosti „BukvArt“, a finansira Grad Kruševac.

Pored Grada Kruševca, partneri projekta su i Kruševačko pozorište, Javno komunalno preduzeće, Kancelarija za mlade i Inart.

Besplatni časovi crtanja održavaće se svake subote u 19 časova.

O.M.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top