Ab Re večeras u Jazz klubu

Postavljeno: 19.04.2024

Nakon objavljivanja drugog studijskog albuma „More napeto“ benda Ab Re novi koncert u nizu promotivnih dogadjaja desiće se u petak, (19. april) u kruševačkom Jazz klubu. Bend svoju muziku opisuje kao „Teatarski jazz sa primesama balkanskih folk motiva“.

Kruševačkoj publici bend se uživo predstavio pre tačno godinu dana na istom mestu o čemu je na stranici “Blues rezervata” zabeleženo:

“AB RE nam je pokazao u kruševačkom Jazz clubu da veselo ne mora značiti i plitko, kao i da fusion zasnovan na neparnim ritmovima i etno motivima ne mora biti na korak od narodnjaka…”

Nakon dugotrajnog traganja za adekvatnom žanrovskom odrednicom kritika je bendu nedavno dodelila etiketu “serbian jazz in opossition” – a šta to tačno znači može se proveriti već večeras (19. april) u Jazz klubu, koji se nalazi u Takovskoj ulici.

AB RE je osnovan 2000. godine i sa minimalnim promenama u sastavu svira do danas. Muzički izraz je mešavina različitih stilova i uticaja a kritičari bend svrstavaju u širokom dijapazonu pravaca, od rocka, preko jazz-a pa sve do world music scene, gde objektivno najviše i pripada.

Ab Re ne reprizira sopstvene koncerte, svako muzičko druženje sa bendom je jedinstveno.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top