Policijska stanica dobila tri alkometra

Postavljeno: 16.12.2015

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Kruševca, Dragan Šljivić, uručio je ovdašnjoj Policijskoj upravi tri alkometra, marke alkokvant 6020. Reč je o aparatima koji pored osnovne namene imaju mogućnost i “pasivnog” merenja alkohola u krvi

Načelnik kruševačke Policijske uprave, Miljan Petrović, kazao je da je ova donacija dobrodošla u vreme novogodišnjih praznika i objasnio je da je reć o aparatima koji određenim svetlosnim signalom daju indiciju da je vozač u alkoholisanom stanju.

-Na taj način se, ukoliko indikatora nema, izbegava i sam čin “duvanja” u alkometar. Tako “štedimo” vozače, kontrola je brža, što sve zajedno doprinosi boljoj i profesionalnijoj kontroli.

Petrović je dodao da je reč o donaciji čija je vrednost oko 200.000 dinara i podsetio da je Savet za bezbednost saobraćaja ovdašnjoj Policijskoj upravi u prethodnom periodu uručio više donacija, poput dva vozila namenjena interventnoj patroli, zaštitne opreme za policajce-vozače motocikala.

Dragan Šljivić rekao je da je tehničko opremanje saobraćajne policije deo Programa za unapređenje bezbednosti saobraćaja Grada Kruševca, te da je u narednom periodu u planu i nabavka jednog motocikla i uređaja za merenje brzine kretanja.

Prema podacima Policijske uprave, od početka ove godine tokom redovnih kontrola evidentirana su 563 vozača pod uticajem alkohola, od čega 152 sa procentom alkohola u krvi od 0,3 do 0,5 promila, za šta je predviđena mandatna kazna. Zadržavanje u policijskoj stanici određeno je za 130 lica, kako onih sa preko 1,2 promila , tako i onih koji su odbili da se testiraju.  D.P.

Ostale vesti

back-to-top