+381 64 812 51 81
Naslovna » Ekonomija » Održan Sajam zapošljavanja

Održan Sajam zapošljavanja

Na Sajmu zapošljavanja 28 podslodavaca iz Kruševca i ostalih opština Rasinskog okruga tražilo je 220 radnika

Ovo je pokušaj da se zajedničkim radom pronadje posao za nezaposlene, kojih prema našoj evidenciji u Kruševcu trenutno ima 14.783. Na Sajam smo ciljano pozvali oko hiljadu i po radnika iz struka koje su poslodavci tražili. U poslednje vreme, godinu, dve, imamo promenu u strukturi radnika koji se traže. Ranije se dosta kadrova tražilo sa visokom stručnom spremom, a sada u Kruševcu kao i u Srbiji počinje da se javlja potreba za zanatskim zanimanjima – kazao je Predrag Marković, direktor kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Osim proizvodnih zanimanja, dodao je, na Sajmu poslodavci traže mašinske i elektroinžinjere, tehnologe, pogotovu one koji imaju odredjeno radno iskustvo i specifična znanja.

Iskustvo sa prethodnih kruševačkih sajmova, pokazuje da poslodavci na taj način uposle od 20 do 40 odsto iskazanih potreba.

picsart_10-20-03-00-36

Marković je kazao i da se u protekla dva, tri meseca beleži pad nezaposlenoti, što je rezultat aktivnosti na zapošljavanju ali i striktne kontrole nezaposlenih lica koja se ne javljaju redovno, te je zbog toga u Rasinkom okrugu od početka godine sa evidencije privremeno skinuto 1.964 lica.

Kompanija „DS Smith“, koja se bavi proizvodnjom kartonske ambalaže, izazvala je veliko interesovanje nezaposlenih, a Marjana Dimitrijević, iz službe za ljudske resurse, kaže da je to zato što ta kompanija omogućava profesionalni razvoj, ima dobre i stabilne odnose te dobre i redovne zarade. Oni traže troje diplomiranih ekonomista i po jednog diplomiranog mašinskog inžinjera i elektroinžinjera.

Gužva se napravila i oko štanda kompanije „Kuper tajer“, koja proizvodi gume, a potrebno joj je 4 mašinska i 6 elektroinžinjera te po tri električara i mehaničara.

picsart_10-20-03-00-09

Dragana Vasić iz HR službe kaže da je kompanija ranije zaposlila deo radnika preko Sajma te da se uvek sa Sajma vrate sa makar 200 biografija. Baza tog preduzeća, inače, ima više od 10 hiljada CV-a, ljudi iz cele Srbije.

Napominje da su kompaniji, koja zapošljava blizu 900 ljudi, sada potrebni elektro, mašinski i projektni inžinjeri sa iskustvom, jer otvaraju nove službe, ali da je takav kadar deficitaran.

Dalibor Jovanović (34), po struci je metalostrugar, a konkurisao je na nekoliko mesta, izmedju ostalog i za mesto mehaničara u „Kuperu“. Bez posla je već godinu i po dana, a ranije je radio u dve privatne firme.

picsart_10-20-03-01-18

Na Sajmu zapošljavanja 28 podslodavaca iz Kruševca i ostalih opština Rasinskog okruga tražilo je 220 radnika - Ovo je pokušaj da se zajedničkim radom pronadje posao za nezaposlene, kojih prema našoj evidenciji u Kruševcu trenutno ima 14.783. Na Sajam smo ciljano pozvali oko hiljadu i po radnika iz struka koje su poslodavci tražili. U poslednje vreme, godinu, dve, imamo promenu u strukturi radnika koji se traže. Ranije se dosta kadrova tražilo sa visokom stručnom spremom, a sada u Kruševcu kao i u Srbiji počinje da se javlja potreba za zanatskim zanimanjima - kazao je Predrag Marković, direktor kruševačke filijale Nacionalne…

Review Overview

Rejting korisnika 4.9 ( 1 glasova)
x

Proveri i

Zdravstvena ustanova „Apoteka“ Kruševac – rade i traže rešenje

Broj radnika u Zdravstvenoj ustanovi „Apoteka“ Kruševac je kroz program racionalizacije smanjen na 152, sa dobavljačima su napravljeni dogovori o ...

Imovina „Zvezde“ iz centra grada prodata „Arabici“

Nepokretna imovina konfencije „Zvezda“ u stečaju, koja se nalazi na lokaciji u centru Kruševca, prodata je na javnom nadmetanju firmi ...

Bicikli i “Semaforko” na startu Evropske nedelje mobilnosti

Mobilna rekreativna subota – tako je u Kruševcu započela Evropska nedelja mobilnosti, međunarodna manifestacija čiji je cilj da podstiče lokalne ...

Leto u Kruševcu – 53 dana sa preko 30 stepeni

Tokom ovog leta,  u Kruševcu je najviša dnevna temperatura izmerena 5. avgusta i iznosila je 40,6 stepeni, što je za ...

Kruševački odbor Dveri pozvao sugrađane na protest ispred Vlade

 Gradski odbor Dveri saopštio je da će 16. septembra ispred Vlade u Beogradu biti organizovan protest te pozvao sugradjane, istomišljenike, ...