Vera Nikolić posle moždanog udara u indukovanoj komi

Postavljeno: 31.01.2021

Vera Nikolić Ćasić, bivša jugošlovenska i srpska atletičarka, doživela je moždani udar, što jedovelo do srčanog zastoja i hitno je prebačena iz Kruševca u Beograd, gde se trenutno nalazi u indukovanoj komi

Jedina srpska svetska rekorderka u atletici, inače dvostruka prvakinja Starog kontinenta na 800 metara, u četvrtak je doživela pucanje aneurizme, posle čega je usledila koma.

„Operisao ju je najbolji stručnjak za aneurizme u regionu. S obzirom na to da je već preživela ovo, što je za mnoge kobno, mada ima tri stenta od ranije, jasno je da je organizam ostao jak.

Nije naviklo telo moje majke na pasivnost, ležanje pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama da diše. Zbog embolije je na veštačkim plućima. Mehaničkoj ventilaciji. Preostalo je da je Bog pogleda, pa da se digne“, izjavio je Dejan Ćasić u razgovoru za „Sportski žurnal“.

Inače, Vera Nikolić Ćasić je vlasnik svetskog rekorda na 800 metara u periodu od 1968. do 1971. godine, a za najboljeg sportistu Jugoslavije u konkurenciji muškaraca i žena izabrana je 1966. godine.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top