Večeras drugi deo predstave “Devetstopetnaesta”

Postavljeno: 23.04.2020

Na jutjubu će večeras biti pušten drugi deo predstave “Devetstopetnaesta”, koju su pre nekoliko godina uradili zajednički Kruševačko pozorište i Narodno pozorište iz Niša. Predstava se, inače, “emituje” u okviru virtuelnog, onlajn programa, koji je kruševačka pozorišna kuća pokrenula nakon početka epidemije korona virusa i uvodjenja vanrednog stanja

Link do snimka drugog dela predstave će biti pre 20 časova postavljen na instragram nalog pozoriste037.

Predstava se direktno oslanja na podnaslov romana Branislava Nušića, “Devetstopetnaesta:tragedija jednog naroda”, koji je iz nekih razloga manje poznat.

Svojevremeno, pred premijeru predstave reditelj Milan Nešković je kazao da se retko u svetskoj literaturi, a naročito u pozorištu, ceo jedan narod nalazi u ulozi glavnog junaka, što je upravo ono što ovu predstavu čini drugačijom. 

Dramatizaciju potpisuje Spasoje Ž.Milovanović, scenografiju Vesna Popović, kostimograf je  Dragica Laušević, za scenski pokret je zadužen Igor Damnjanović, fotografiju i dizajn svetla uradio je Vojkan Gostiljac, a muziku Divna Ljubojević i Melodi. Lektor je Nataša Ilić, a organizator Jovana Stojković.

Iz Kruševačkog pozorišta igraju Dejan Tončić, Marija Gašić Gajić, Bojan Veljović, Nebojša Vranić, Marija Vidaković, Biljana Jocić Savić, Dragan Marinković, Predrag Milenković i Nikola Pantović. Nastupaju i glumci niškog Narodnog pozorišta: Aleksandar Mihailović, Sanja Krstović, Dejan Cicmilović, Maja Vukojević, Aleksandar Marinković, Katarina Arsić, Marijan Todorović, Danilo Petrović. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top