VAR – zavođenje reda ili pucanj u prazno?

Postavljeno: 09.05.2021

Svi se, naravno, nadamo da je uvođenje VAR tehnologije, najavljeno od strane najvišeg državnog vrha za narednu elitnu sezonu, prava stvar za zavođenje reda u fudbalu. Jasno je kao dan da je to potrebno. Ipak, realno, VAR će doneti mali pomak u regularnosti, ali sve drugo je pucanj u prazno.

VAR, sem što usporava igru, nikako neće moći da eliminiše dogovore klubova, igru tri za tri i slične marifetluke kojima se tempira konačan rezultat utakmice. Jer, u pitanju je veliki novac, a fudbalski klubovi nisu dečiji vrtići. Previše je i učesnika i saučesnika u prljavim igrama, pa je to razlog više što većina iskrenih zaljubljenika u fudbal sa dozom nepovrenja gleda na najave da je krajnje vreme da se i ono najsporednije u svetu i kod nas dovede u red.

Dobro je, međutim, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno najavio hapšenja onih koji se bave nameštaljkama.

– Mnogo sam tužan zbog završetka fudbalskog prvenstva u Srbiji. Ne samo što će doći VAR sledeće godine u Srbiji, nego vam obećavam da ćemo svu tu bandu iz fudbala da pohapsimo. Sve te zbog kojih nam se smeju za svirane penale, što igraju tri za tri i zbog kojih nam pojedini klubovi igraju u pobedničkom nizu kao da su Mančester siti ili PSŽ. Sve ćemo ih pohapsiti.

Ove reči je Vučić pre neki dan izgovorio na Pinku. Na koga je tačno mislio, možemo da pretpostavimo. A vreme ce pokazati istinu.

Foto: pixabay

Ostale vesti

back-to-top