Udovičić obišao radove na izgradnji stadiona “Jedinstvo”

Postavljeno: 14.03.2022

Prilikom obilaska radova na stadionu “Jedinstvo”, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić kazao je da je stadion namenjen, pre svega, školskom sportu, te izrazio želju da na ovom stadionu bude organizovano međunarodno sportsko takmičenje. Kada će radovi biti završeni, nije precizirao

Udovičić je naglasio da će nakon izgradnje ovog stadiona Kruševac dobiti kompletnu  sportsku infrastrukturu, pre svega kada je reč o školskom sportu.

Danas smo ponovo u Kruševcu, jer ovaj grad smatramo sastavnim delom Ministarstva omladine i sporta i primerom dobre saradnje– rekao je on.

Ministar je istakao da će stadion biti u potpunosti osvetljen, sa tribinama kao na atletskom stadionu, gde je organizovano međunarodno atletsko takmičenje, te dodao da mu je želja da na stadionu “Jedinstvo” bude organizovano međunarodno školsko takmičenje.

Ideja je bila da ovaj stadion prvenstveno služi za školski sport sa četiri tartan atletske staze, gde bi u potpunosti zatvorili sva školska takmičenja, ne samo za grad Kruševca, već i za ceo region – kazao je, te podsetio je da je u saradnji sa gradom izgrađeno šest teretana, dve tartan trim staze, tri terena za decu i dva stadiona.

Da je od 2016. godine grad zajedno sa ministarstvom u sportske objekte uložio velika sredstva, rekla je gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović.

– Svake godine imamo po jednu teretanu na otvorenom, nove stadione, trkačke staze, atletske stadione i puno lepih poklona, sportske opreme – kazala je ona.

Sa izgradnjom stadiona “Jedinstvo”, čija se izgradnja finansira sredstvima Grada i iz donacija,  krenulo se u junu prošle godine i do sada su završene dve faze – pripremni radovi na postavljanju veštačke trave, gde se uključio Fudbalčski savez Srbije i asflatna površina kao prirpema za postavljanje atletske staze, gde je donator resorno ministarstvo.

Sa predstavnicima grada ministar je danas obišao i školu Jovan Jovanović Zmaj, u kojoj je pre četiri godine, u okviru kompletne rekonstrukcije, sanirana i fiskulturna sala. Škola je ovo prilikom na poklon dobila 40-tak lopti, po dva rukometna gola i obruča za koš, dve table za košarku, te mrežu za odbojku.

L.S.

 

Ostale vesti

back-to-top