“Tragom pogibije i junaštva pukovnika Rajevskog”

Postavljeno: 28.09.2020

Pod ovim nazivom Udruženje penzionera “Car Lazar” iz Kruševca, u saradnji sa udruženjima “Pukovnik Rajevsji” iz Žitkovca,, “Svetionik” iz Kragujevca i “Koreni” iz Kraljeva, kao i Evropskog defendološkog centra iz Banjaluke, organizuje u sredu, 30. Septembra, studijsko – rekreativno putovanje za svoje članove na relaciji: Kruševac-Đunis-Adrovac-Žitkovac- Kruševac

Prva tačka, piše u programu putovanja na prostoru manastira „Sveti Roman“ u Đunisu, upoznavanje sa lokalitetom, gde je sahranjeno srce slavnog junaka pukovnika Nikolaja Rajevskog. Sledi potom poseta manastiru Adrovac i obilazak spomen obeležja pukovnika Rajevskog, gde je predviđeno evociranje uspomena na slavnu istoriju junaka.

U prostorijama kluba „Pukovnik Rajevski“ u Žitkovcu, kako se navodi u planu puta, biće organizovan okrugli sto o događajima iz slavne srpske prošlost, ručak, besedovanje i dogovor o narednim programskim aktivnostima.

Polazak je u sredu 30. Septembra u 9 ujutro, a povratak istog dana do 19 sati, ispred prostorija Udruženja „Car Lazar“ Kruševac, Jug. Bogdanova 16.

Podr šku ovom studijskom putovanju pružili su Sportski savez i garnizon Vojske Srbije
u Kruševcu, te Rezervne vojne starešine, Borci odbrambenih ratova, Organizacija planinara…

Koordinatorka putovanja je Biljana Ratajac, a bliža objašnjenja mogu se dobiti na broj 064/5157101

Ostale vesti

back-to-top