Srpska liga: Trajal u Negotinu, Meševo u Svilajncu

Postavljeno: 28.05.2022

Dva kola preostala su do kraja prvenstva Srpske lige Istok. Šampion Trajal putuje na megdan Hajduk Veljku u Negotin, dok Meševo očekuje „biti ili ne biti“ utakmica u borbi za opstanak u Svilajncu sa Radničkim.

 Za Trajal je meč 29. kola bez takmičarskog značaja. Putuje u Negotin ekipi Hajduk Veljka, sa već obezbeđenom šampionskom titulom, ali i željom da prvenstvo završi kao jedini srpskoligaš bez poraza ove sezone.

– Ekipa Hajduk Veljka je mnogo bolja u drugoj polusezoni, možda su ih neki bili i prerano otpisali, ali su oni svojim igrama pokazali da mogu da opstanu u Srpskoj ligi. Mi nastavljamo gde smo stali, mnogo puta smo to i pričali, nastojaćemo da i ova dva kola odradimo na najbolji način – siguran je pomoćni trener Trajala Bojan Marjanović.

Na drugoj strani, Meševo u u Svilajncu igra presudnu utakmicu u borbi za opstanak. Zadatak im je izuzetno težak, gostuju drugoplasiranom timu na tabeli. Radnički je kod kuće ubedljiv i za rivala će imati neuspešnog gosta. Međutim, ako Meševo bude na nivou poslednjih igara, moguće je da priredi iznenađenje, posebno jer ima veći motiv, opstanak u Srpskoj ligi.

Obe utakmice 29. kola, Najduk Veljko – Trajal i Radnički – Meševo, igraju se u nedelju (29.maja), od 17 i 30 sati. U poslednjem kolu, 5. maja, Trajal dočekuje ekipu Radničkog iz Svilajnca, a Meševo Timočanina iz Knjaževca.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top