Slučaj Bekamenta BB 2 i Napretka 12 

Postavljeno: 13.05.2022

Piše:Ljubiša Marković

Ženski rukometni klub Bekament BB 2 iz Aranđelovca, drugi na kraju šampionata Prve lige zapad, u subotu će u 19 i 30, u prvoj utakmici baraža za plasman u Super B ligu ugostiti Gradski ženski rukometni klub Napredak 12 iz Kruševca, koji je završio na prvom mestu, a revanš meč je za nedelju dana u Kruševcu. Ovo je definitivno rasplet događaja u baražu dva kluba,  posle mnogih nagađanja o pravilima.

Ono što je najvažnije, Napredak 12 najavljuje fer i korektnu igru sa rivalom od koga je i u pomenutom prvenstvu bio bolji, a sve to overio šampionskom titulom.

U međuvremenu, bilo je mnogo nagađanja i tumačenja propisa, po onoj „Pravila, pravila,da bi nas udavila…“. Naime, Aranđelovac već ima ekipu u višem rangu i smatralo se da drugi tim nema pravo, u slučaju trijumfa u baražu, da se pridruži u višem rangu.

To su, međutim, bile proizvoljne tvrdnje jer, na najvišem srpskom rukometnom nivou, Bekament BB 2 ne samo da ima pravo da se bori za viši rang već i ima i dozvolu da može da pozajmljuje rukometašice iz kluba koji je ranije rešio viši rukometni status, te da one u ovom slučaju mogu da brane i boje Bekamenta BB 2 u baražu.

Čudno, ali takva odluka stavlja Napredak 12 u neravnopravan položaj. Bilo kako bilo, devojke iz Lazarevog grada uzdaju se u svoje znanje i umeće i veruju da će u dvomeču one slaviti.

 

Ostale vesti

back-to-top