Šalter za preduzetnike otvoren u Trsteniku

Postavljeno: 01.06.2021

Privredna komora Srbije, otvorila je u Trsteniku, šalter za preduzetnike, gde svi predstavnici malog i srednjeg biznisa, kao i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao mogu da dobiju besplatan savet, pomoć i pravovremenu informaciju o programima i projektima podrške preduzetništvu

– Cilj nam je da podržimo razvoj preduzetništva u Trsteniku i okolini i ohrabrimo mlade ljude i žene da se opredele za sopstveni biznis. Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama želimo da na efikasan način informišemo, upoznajemo i obaveštavamo preduzetnike o svim programima podrške i drugim aktivnostima i na taj način doprinesemo ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije – rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.

Ona je sa predsednicom opštine Trstenik Milenom Turk otvorila šalter za preduzetnike i potpisala Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim su definisane zajedničke aktivnosti na projektima podrške preduzetništvu.

Plan je, kako je dodala, da krajem juna u Privrednoj komori Srbije budu formirane sekcije za omladinsko i socijalno preduzetništvo. Ona je podsetila na niz aktivnosti sekcije za žensko preduzetništvo PKS koja kroz umrežavanje preduzetnica, razmenu znanja i razvoj veština doprinosi jačanju konkurentnosti i uspehu žena u biznisu.

– Šalter za preduzetnike je od izuzetnog značaja za razvoj privrede opštine Trstenik, gde će svi zainteresovani privrednici moći da se informišu o svojim pravima i obavezama. Cilj je da na jednom mestu dobiju tačnu i pravovremenu informaciju o otvorenim pozivima namenjenim početnicima u poslovanju, podsticajima za nabavku nove opreme i mogućnostima širenja kapaciteta, ali i o olakšicama koje nude različita ministrastva, Nacionalna služba za zapošljavanje ili opština – rekla je Turk.

Stalna komunikacija sa Privrednom komorom Srbije biće garant brzog odgovora na pitanja i nedoumice i omogućiće otklanjanje poteškoća prilikom registrovanja novih preuzeća ili u poslovanju postojećih priuvrednih subjekata, dodala je predsednica opštine Trstenik.
Tekst i foto: Regionalna privredna komora Kruševac

Ostale vesti

back-to-top