Sajam obrazovanja u Kruševcu

Postavljeno: 11.05.2023

Školska uprava u Kruševcu, u saradnji sa Gradskom upravom Grada Kruševca i Sportskim centrom Kruševac, danas i juče u Hali sportova, organizovala je Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije i Sajam visokih škola i fakulteta

Na Sajmu su učestvovale sve osnovne škole u Rasinskom okrugu, visoke škole i fakulteti iz cele Srbije, sa kojima srednje škole Rasinskog okruga sarađuju. Cilj Sajma je da učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola pruži pomoć pri izboru upisa željene srednje škole, više škole i fakulteta.

-Danas organizujemo Sajam visokih škola i fakulteta, gde imamo ukupno 16 škola i fakulteta iz cele Srbije, Nacionalnu službu za zapošljavanje i Edukativni centar Kruševac. Učenika koji ove godine završavaju četvorogodišnje obrazovne profile u našem gradu i celom Rasinskom okrugu, ima ukupno oko 1600, a samo u Kruševcu oko 1000. Nadamo se da ćemo ovim Sajmom pomoći svima da izaberu i odluče ono najbolje za njih i njihovo dalje obrazovanje– istakao je načelnik Školske uprave u Kruševcu, Zoran Askovic.

Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović poručila je mladima da mudro biraju svoju buduću školu.

-Moja poruka svim srednjoškolcima je da birate mudro, birate ono što volite, to će vam biti životni poziv, time ćete doprineti boljem kvalitetu svog života, ali jednog dana kada se vratite, žavršite visoke škole ili fakutete, doprinećete razvoju i napretku svog grada. Želim uspešan rad svima-rekla je gradonačelnica.

T.Stanković

J.Stefanović

Ostale vesti

back-to-top