Rukometašice Napretka spremne za nastavak borbe

Postavljeno: 13.04.2024

Rukometašice Napretka posle početnog poraza u plej aut-u u Aranđelovcu, od ekipe Bekamenta, rezultatom 24:23 (12:11) imale su tronedeljnu pauzu usled obaveza  seniorske reprezentacije naše zemlje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Stručni štab je ovu pauzu na najbolji moguci način iskoristio za dobre mini pripreme koristeći sportske resurse Lazarevog grada, Sportskog centra Kruševac i tartan staze na Bagdali, sa ciljem da igračicama poboljšaju psiho-fizičke i tehničko- taktičke sposobnosti.

Svi u taboru Žorkica su uvereni da su u tome uspeli, najavljuju veliku borbu, na svaku loptu do zadnjih atoma snage, gde će ići na sve četiri pobede u toliko utakmica kolko im je preostalo da odigraju do kraja doigravanja za opstanak.

Prvu utakmicu u tom nizu igraju u subotu 20.04. u 19h i 30 minuta u kruševackoj Hali sportova sa ekipom Mladosti iz Nove Pazove.

Pre ovog susreta Novopazovčanke su prve iznad crte, na mestu na kom treba na kraju prvenstva da se bude da bi se sigurno izborio opstanak i to na sedmom mestu sa trinaest bodova, dok se Napretkove rukometašice nalaze na devetom mestu sa sedam bodova, tačnije sa šest manje od svog protivnika, pa se pobeda za kruševačke Žorkice nameće kao obaveza da bi zadržali nade da bi mogli da izbore opstanak na kraju doigravanja.

Inače, posle ovog susreta rukometašicama Napretka predstoje dva vezana gostovanja kod Radničkog u Kragujevcu i Vojvodine u Novom Sadu i na kraju, u poslednjem kolu, dočekuju nišku Naisu.

Ostale vesti

back-to-top