Raspisan Prvi IPARD III javni poziv

Postavljeno: 11.02.2025

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Prvi javni poziv u okviru Mere 3 – Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u okviru IPARD III programa. Rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je do 14. marta 2025. godine

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, korisnici ove mere su registrovana poljoprivredna gazdinstva i to: preduzetnici, privredna društva i zadruge, dok su podržani sektori prerade i marketinga mleka, mesa, jaja, ribe, voća, povrća, grožđa, žitarica i industrijskog bilja.

Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva obuhvataju investicije u izgradnju i opremanje objekata, nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, kompjuterskog hardvera i softvera.

Intenztitet podrške u Meri 3 je do 50 odsto od ukupno prihvatljivih troškova, dok se kod investicija koje se odnose na upravljanje otpadnim vodama, cirkularnu ekonomiju i obnovljive izvore energije podrška uvećava za 10 odsto, poručuju iz Ministarstva.

U okviru Mere 3 korisnik može zahtevati podršku, bez obzira na ukupnu vrednost investicije, za prihvatljive troškove od 20.000 evra do 1.300.000 evra. Ukupna podrška koju jedan korisnik može da ostvari u okviru ove mere u periodu sprovođenja IPARD III programa je 2.500.000 evra.

Tekst Javnog poziva dostupan je na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede http://www.minpolj.gov.rs, kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja na linku https://uap.gov.rs/javni-pozivi-ipard-iii/.

Informacije u vezi sa raspisanim Javnim pozivom dostupne su na telefon Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

Foto: Pixabay/Dendoktoor

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top