Prezentacija za najbolju tehnološku inovaciju u RPK Kruševac

Postavljeno: 23.04.2024

Regionalna privredna komora Kruševac, u saradnji sa Organizacionim timom sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, organizovala je prezentaciju pod nazivom „Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji“ (www.inovacija.org ).

Profesor doktor Dragan Povrenović, koordinator projekta, istakao je da je organizator takmičenja resorno Ministarstvo nauke Srbije, a da ga realizuje Organizacioni tim sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Partneri u organizaciji bili su Privredna komora Srbije i RTS, kao i druge institucije, privredna društva i mediji sa nacionalnom, regionalnom ili lokalnom frekvencijom.

Takmičenje je otvoreno za sve stanovnike Srbije, nezavisno od mesta stanovanja, obrazovanja ili starosti. Učesnici su imali mogućnost da konkurišu u kategoriji realizovanih inovacija ili da razvijaju ideje koje bi mogle imati potencijal na tržištu. Prijavljivanje za kategoriju realizovanih inovacija bilo je otvoreno do 5. maja, dok je rok za prijavu u kategoriji inovativnih ideja za srednjoškolce i studente bio do 15. marta te godine. Uvedena je i kategorija „inovativno selo“ sa ciljem da se pomogne razvoju sela i motiviše žitelje da stvaraju i razvijaju inovacije.

Organizatori su istakli da je cilj takmičenja ne samo osvajanje nagrada, već i sticanje znanja, veština i odvažnosti koje mogu pomoći u budućem radu. U prethodnim godinama, iskustvo stečeno kroz učešće na takmičenju pomoglo je učesnicima u uspešnom plasmanu inovativnih rešenja na tržište.

Na prezentaciji su bili prisutni privrednici, učenici srednjih škola iz Kruševca, predstavnici lokalnih samouprava Rasinskog okruga, kao i tim koji je ranije osvojio nagradu na takmičenju. Ovogodišnje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Kruševcu podržali su i učenici kruševačke Gimnazije.

Foto: https://krusevac.pks.rs/

Ostale vesti

back-to-top