Počela prijava đaka za prijemni ispit za specijalizovana odeljenja

Postavljeno: 15.04.2024

Prijava učenika za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih srednjih škola počinje danas i trajaće do 22. aprila do 16 časova, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Preliminarnim planom upisa za školsku 2024/2025. godinu predviđeno je nešto manje od 5 000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija za matematiku, fiziku, geografiju i istoriju, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, sport, bilingualna odeljenja, kao i za umetničke srednje škole – likovne, baletske i muzičke.

Elektronska prijava kandidata vrši se na portalu Moja srednja škola – mojasrednjaskola.gov.rs, putem naloga kome pristupa roditelj ili drugi zakonski zastupnik šifrom za esDnevnik ili za nalog na Nacionalnom portalu za elektronsku identifikaciju eID.gov.rs.

Ukoliko učenici ne iskoriste mogućnost prijave elektronskim putem, mogu se za polaganje prijemnog ispita prijaviti 19. ili 22. aprila, od 9 do 16 časova u svojoj osnovoj školi ili u školi u kojoj polažu prijemni ispit..

Polaganje prijemnih ispita biće organizovano u srednjim školama od 10. do 19. maja, a učenici će svoje rezultate moći da vide na portalu Moja srednja škola – www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Za upis u specijalizovane gimnazije i odeljenja i umetničke škole potrebno je da učenik položi i prijemni ispit kojim se proveravaju sklonosti i sposobnosti učenika.

Foto: www.mojasrednjaskola.gov.rs

O.M.

Ostale vesti

back-to-top