Omladinska redakcija IMPAKT u poseti nedeljniku GRAD

Postavljeno: 11.07.2021

Članovi i članice omladinske redakcije, formirane u okviru projekta „IMPAKT – Iskorak Mladih Prema AKTivnom učešću“, posetili su redakciju nedeljnika GRAD i portala KrusevacGrad

Poseta i uvid u jedan redakcijski dan u GRAD-u pružili su, kruševačkim srednjoškolcima i studentima uključenim u projekat IMPAKT, priliku da steknu praktična saznanja u vezi sa štampanim medijima i portalima.

Dugogodišnje iskustvo, sa omladinskom redakcijom, podelila je Nadežda Budimović, novinarka i doskorašnja glavna i odgovorna urednica GRAD-a, podsećajući da su među osnovnim postulatima u ovoj profesiji – rad u javnom interesu i osluškivanje potreba građana.

Kako izgleda priprema i prelom štampanog izdanja GRAD-a, IMPAKT-ovcima je predstavio direktor Dejan Miladinović, a razgovarali su i sa mladim novinarima i novinarkama koji su, u protekloj godini, postali deo tima i redakcije ovog nedeljnika i portala.

Poseta redakciji GRAD-a organizovana je u završnici projekta IMPAKT, koji Edukativni centar – Kruševac realizuje u okviru programa MLADI, a finansira Evropska unija. Program MLADI sprovodi Institut za medije i različitosti, zajedno sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, Lokal Pressom, Institutom za medije i različitosti – Zapadni Balkan i Novim Magazinom.

Tokom šestomesečnog projekta IMPAKT, na osnovu javnog poziva, 10oro odabranih mladih, nakon seta online radionica, formirali su omladinsku redakciju, delegirali teme, učestvovali u pripremi emisija IMPAKT za podcast KRAK Edukativnog centra – Kruševac, kao i tekstova za sajt eumladi.ec.org.rs.

Projekat je bio usmeren na podsticanje aktivnog učešća mladih i unapređenje njihove vidljivosti, kroz uključivanje mladih u kreiranje medijskih sadržaja.

A.T.

Ostale vesti

back-to-top