Novi dualni profili u Politehničkoj školi „Milutin Milanković“

Postavljeno: 20.11.2023

U Politehničkoj školi „Milutin Milanković“ u Kruševcu nedavno su potpisani ugovori koji se odnose na implementaciju dualnog obrazovanja. Ovi ugovori obuhvataju dva nova profila: industrijski krojač i tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera

Prvi profil, industrijski krojač, pruža učenicima priliku da steknu relevantna znanja i veštine u kompaniji Trajal korporacija AD Kruševac. Kroz ovaj program, učenici će imati priliku da se upuste u svet industrijskog krojenja i steknu kompetencije koje su od suštinskog značaja za ovu oblast.

Drugi profil, tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera, omogućava učenicima da uče kroz praktičan rad u kompaniji Numis DOO Veliko Golovode. Ovaj program obuhvata različite aspekte dizajniranja nameštaja i enterijera, pružajući učenicima priliku da razvijaju svoje veštine i znanje u ovoj specifičnoj oblasti.

Potpisivanje ovih ugovora označava važan korak ka integraciji teorijskog znanja i praktičnih veština u obrazovanju, pružajući učenicima realno iskustvo i pripremajući ih za uspešan ulazak na tržište rada u odabranoj oblasti.

 

Ostale vesti

back-to-top