Levici Srbije u Kruševcu prišao deo članstva Jedinstvene Srbije

Postavljeno: 08.02.2016

Pokret Levica Srbije u Kruševcu je ozvaničio početak rada promovišući kao jednog od svoji članova doskorašnjeg predsednika Okružnog odbora Jedinstvene Srbije i člana Glavnog odbora te stranke, Radoslava Komlenovića. Saopšteno je i da je ovdašnjoj Levici prišlo 30 od ukupno 70 mesnih odbora Jedinstvene Srbije u Kruševcu

levica2

Levici, kako je rečeno, prilaze mnogi koji do sada nisu bili angažovani u politici, a za nekoliko dana pridružilo joj se više od 300 ljudi.

Radoslav Komlenović je objavio da, posle osam godina, napušta Jedinstvenu Srbiju i funkcije koje je vršio, objasnivši da do toga dolazi zbog nesuglasica koje su on i njegovi istomišljenici iz Gradskog odbora imali sa centralom stranke.

„U Kruševcu je u poslednje četiri, a pogotovu u poslednje dve godine sve veća kriza, u dve godine šest fabrika je otišlo u stečaj, isto preti FAM -u i Trajalu. U pomenutom periodu u Kruševcu su smanjena davanja po kojima je Jedinstvena Srbija bila prepoznatljiva.

Porodiljama sa 120 hiljada na 40 hiljada godišnje, Fond za poljoprivredu i izdvajanja za sport su duplo manja. To su razlozi zbog kojih sam predlagao Gradskom odboru da odemo u opoziciju, ali sam bivao preglasan“ objasnio je Komplenović razloge svoj prelaska u Levicu.

Odgovarajući na pitanje o navodima bivših stranačkih kolega da je otišao jer je, prema njihovoj tvrdnji, odgovoran za odredjene finansijske probleme u toj stranci, Komlenović je kazao da je reč o dugovanju koje je Gradski odbor imao za struju, za koje je sa Poslovnim centrom napravljen dogovor o isplati u više rata.

Da ovakvi primeri gde ljudi iz vlasti prelaze u opoziciju znače da oni prepoznaju prave vrednosti, a istovremeno nanose štetu vladajućem režimu kazao je osnivač i poredsednik pokreta Levica Srbije, Borislav Stefanović koji se obratio medijima u Kruševcu.

Napomenuo je da je Levica Srbije najbrže rastuća opoziciona snaga u zemlji koja sada ima 70 odbora širom Srbije, navodeći da u Levici nema ni para ni položaja, da nema funkcionera niti stranačkih organa, osim lokalnih odbora.

„Mi smo jedina stranka koja nikada nikakav dogovor na bilo kom nivou neće imati sa SNS“ istakao je Stefanović. Najavio je da će tokom ove nedelje razgovarati sa više od 20 sindikata i manjinskih partija, kazavši da je Levica Srbije otvorena za razgovor sa mnogima.

Podsetio je da se Levica Srbije zalaže za radnike – za plave mantile, za socijalnu pravdu, jednakost, da će sopstvenom imovinom odgovarati kada udju u izvršnu vlast, da se zalažu za to da se uvede oporezivanje najbogatijih, da stranačko zapošljavanje bude krivično delo, da država otvori fabriku ukoliko nema „famoznog stranog investitora kod koga će se raditi 11 sati za platu od 25 hiljada dinara, bez sindikalne zaštite“.

Napomenuo je da je Kruševac „talac politike jednog čoveka kome smo nedavno videli ledja u Skupštini Srbije“ te da sa ovom vlašću Kruševac ide ka daljem sunovratu.

levica3

Ostale vesti

back-to-top