Klub za mlade: Obuka za početnike u poslu

Postavljeno: 14.05.2024

U sklopu projekta “Mentalno zdravlje mladih” grada Kruševca, Kancelarija za mlade zajedno sa agencijom za regionalni razvoj rasinskog okruga organizovala je dvodnevnu obuku iz oblasti preduzetništva za učenike kruševačkih srednjih škola.

– Današnja obuka tiče se omladinskih preduzetništva i mi kao akreditovana regionalna razvojna agencija za Rasinski okrug smo sertifikovani da se bavimo omladinskim preduzetništvom i obukama koje se tiču preduzetništva. Mladi će danas biti upoznati sa pojmom šta je to preduzeće. Želimo da za ova dva dana, mladi koji imaju ideju za posao nauče da svoju zamisao realizuju u jedno veliko, konkretno i uspešno poslovno delo. Cilj nam je da ih uputimo i upoznamo sa institucijama i dostupnim izvorima finansiranja, koja će im biti od velike pomoći u daljem toku poslovanja – istakla je Katarina Krstanović iz Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga.

– Kruševac je jedan od osnivača Agencija za regionalni razvoj i jako nam je bitno što se radi na ovom programu obuke preduzetništva za mlade. Nadam se da će biti još ovakvih obuka i da ćemo sarađivati sa mladima, njihova odaziv je dobar ii mamo odličnu komunikaciju i saradnju sa njima – rekla je Nevena Plavšić, pomoćnica gradonačelnika za omladinu i sport.

M.M

 

Ostale vesti

back-to-top