Još jedno druženje novinara i sugrađana

Postavljeno: 16.08.2023

Redakcija novina i portala Grad još jednom je izašla iz okvira klasičnog novinarstva i ponudila svojim sugrađanima jedinstvenu priliku za interakciju. Druženje je ovaj put organizovano u kafani „Etno kuća“, a kao i uvek povela se diskusija o pitanjima koja zanimaju lokalnu zajednicu

Jedna od glavnih tema koje su sugrađani istakli tokom druženja jeste problematika parkinga u gradu. Stanovnici Kruševca još jednom su izrazili svoje nezadovoljstvo nedostatkom adekvatnih parkirališta i sve češćim gužvama u centru grada. Novinari su prepoznali važnost ovog problema i obećali da će istražiti uzroke i moguća rešenja.

Druga ključna tema koja je izazvala interesovanje jeste železnička stanica u Kruševcu. Sugrađanin je postavio pitanje o njenom radu, korisnicima i planovima za budućnost. Novinari su najavili da će se dublje pozabaviti ovom temom, istražiti aktuelno stanje železničkog kako bi pružili relevantne informacije svojim čitaocima.

Pohvale sugrađana su takođe stigle za određene rubrike koje su redakcija „Grada“ pokrenula na zahtev svojih čitalaca. Serijal tekstova o poreklu i nastanku imena sela privukao je pažnju i interesovanje, te su sugrađani iskazali želju da se ista praksa primeni i na imena naselja u samom Kruševcu. Novinari su obećali da će uzeti u obzir ovu sugestiju i planiraju da pokrenu istraživački serijal posvećen imenima naselja.

Otvoreni razgovori sa sugrađanima u kafani „Etno kuća“ predstavljaju inovativan pristup u lokalnom novinarstvu, pružajući građanima priliku da direktno izraze svoje stavove, pitanja i komentare. Ova inicijativa još jednom je pokazala posvećenost redakcije ka inkluzivnom novinarstvu i osnaživanju lokalne zajednice da aktivno učestvuje u stvaranju medijskog sadržaja.


M. Janković


Tekst je deo projekta „Mediji po meri građana“ podržan od „Slavko Ćuruvija fondacija“.

Ostale vesti

back-to-top