Javni konkurs za organizacije civilnog društva

Postavljeno: 12.05.2024

Ministarstvo za evropske integracije raspisalo je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti informisanja o Evropskoj uniji i evropskoj integraciji Srbije kako bi podstaklo javnu debatu o temama u vezi sa EU i procesom pristupanja Republike Srbije koji je namenjen organizacijama civilnog društva dok je  krovna oblast ovogodišnjeg konkursa „Mladi i Evropska unija – šta nam donosi članstvo“

Vrednost pojedinačnog projekta koji se predlaže može iznositi maksimalno do 1.625.000,00 dinara, a pravo da konkurišu za dodelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata imaju udruženja i fondacije sa sedištem u Republici Srbiji. Poziv je otvoren do 29. maja 2024. godine.

U okviru krovne oblasti podnosioci predloga projekata će moći da daju odgovor na jednu od sledećih  tema:

  1. Evropska unija i obrazovanje – mogućnosti, prilike i iskustva srednjoškolaca i studenata, aktivno učešće mladih u procesu evropskih integracija kroz programe EU: Erazmus plus, HORIZONT Evropa, Kreativna Evropa (Kultura i mediji), Program evropskog korpusa solidarnosti, Građani, jednakost, prava i vrednosti…
  2. Šta nam donosi članstvo – politike Evropske unije: Životna sredina i klimatske promene.
  3. Medijska pismenost – sposobnost razumevanja, kritičkog i analitičkog medijskog sadržaja o EU i evropskoj integraciji Srbije. Zašto je to važno?
  4. EU dijalog s mladima (struktuirani dijalog) – koje prioritete mladih u vašoj lokalnoj zajednici biste kandidovali za ovaj dijalog, zašto i koje biste preporuke dali, odnosno rešenja ponudili?
  5. Upoznajmo komšije – promocija i informisanje o programima prekogranične saradnje u kojima Srbija učestvuje sa Bugarskom, Mađarskom, Rumunijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom.

Za eventualna pitanja i pojašnjenja dostupna je mejl adresa: [email protected].

J. S.

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top