Hitnu medicinsku pomoć za vikend potražilo preko 220 ljudi

Postavljeno: 26.02.2024

Proteklog vikenda Služba hitne medicinske pomoći zabeležila je ukupno 224 pregleda. Dežurni lekari u ambulanti su primili i pružili pomoć 160 osobi čije je zdravstveno stanje bilo pogoršano, a ekipe su na terenu intervenisale 64 puta

U poslednje vreme se zbog vremenskih prilika i visokih temperatura vazduha, za ovo doba godine, Kruševljani često žale na nagle promene zdravstvenog stanja, najčešće na jake glavobolje, neraspoloženje, malaksalost i slično.

– Pomoć u ambulanti potražili su pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, glavoboljom, epileptičnim napadima, respiratornim virusima praćenim visokom telesnom temperaturom i oni sa karcinomom, dok je na javnom mestu prva pomoć bila neophodna nakon udesa sa tri učesnika u kome je jedna osoba povređena i transportovana u urgentni prijem na dalju dijagnostiku, kao i lice koje je zadobilo telesne povrede usled tuče – istakla je dr Marija Baltić, načelnica Službe hitne medicinske pomoći.

Osim redovnih pregleda, radnici hitne pomoći su obezbeđivali Karate kup i dve fudbalske utakmice na stadionima „Mladost“ i „Jedinstvo“.

Savet lekara za predstojeće dane: Redovno korišćenje propisane terapije, redovno obavljanje kontrolnih pregleda, korišćenje lepog i toplog vremena za redovne šetnje i lagane fizičke aktivnosti.

J .S.

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top