Gumari savladali Rad

Postavljeno: 31.10.2022

U veoma važnoj utakmici FK Trajal savladao Rad iz Beograda.

Gumari odličnom igrom u prvom poluvremenu dolaze do prvog pogotka u 17. minutu. Nakon oštrog centar šuta Mijailovića, požrtvovanim skokom u direktnom duelu sa golmanom Rada, gol postiže Mitar Radivojević.

Posle fantastične igre u prvom poluvremenu, Gumari kao da su ostali po malo demoralisani nakon fenomenalnog pogotka Filipa Markišića, koji donosi izjednačenje Radu u 48. minutu. Lopta završava pravo u rašljama čuvara mreže Trajala.

Ostatak poluvremena, ekipa Trajala se brani i kao da igra drugu utakmicu u odnosu na prvo poluvreme. Međutim, uz malo sportske sreće, lopta dolazi do mladog Andrije Fratrovića, koji postiže još jedan evrogol u 90. minutu.

Unutrašnjim delom stopala, sa ivice šesnaesterca, lopta se odbija od gornjeg desnog ugla gola Rada i pogađa levi ugao male mreže.

Vidno razočaran, ali pomiren sa prirodom fudbalske igre, šef stručnog štaba FK Rad, Bogdan Korak, čestita ekipi Trajala na pobedi kod kuće:

– Dali smo jedan fantastičan gol, koji je podigao celu ekipu i onda smo imali dve, tri šanse, videli ste i sami i na kraju se desilo ono što se desilo, nema veze, to je fudbal, fenomenalan gol isto, kao što je naš izjednačujući bio fenomenalan… Čestitam ekipi Trajala, sve je bilo korektno…

Trener ekipe Gumara, Milan Nikolić, svestan težine ove utakmice smatra da bi i nerešen rezultat bio zadovoljavajući:

– Po meni, nerešeno, to je realan ishod, ali to je fudbal, može da ode na jednu ili na drugu stranu. Na našu sreću, pobedili smo. Okrećemo se utakmici sa IMT-om… Radu bih poželeo sreću u nastavku prvenstva.

Trajal, kao nosilac desete pozicije na tabeli, sledeću utakmicu igra sa IMT-om, koji zauzima visoko drugo mesto na tabeli Prve lige Srbije.

Ekipe će se sastati u 17. kolu u subotu, 5.11.2022, sa početkom u 13:00 časova.

Ostale vesti

back-to-top