Gradu uručena donacija SKGO – Tablet računari

Postavljeno: 18.02.2022

U Mozaik sali danas su podeljeni tablet računari, deo donacije Stalne konferencije gradova i opština  Gradu Kruševcu, koja je dobijena zahvaljujući osvajanju godišnje nagrade za najbolju lokalnu upravu 2020.godine. Prisustvovao je generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk sa saradnicima

Kruševac je bio jedan od učesnika na konkursu u organizaciji SKGO u partnerstvu sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave. Projekat „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“ sprovodi se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti SWISS PRO“.

Prisutnim predstavnicima Gradske vlasti obratila se gradonačelnica Jasmina Palurović. Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da smo prepoznati kao najbolja Gradska uprava od strane nadležnih aktera. Podsetila je da je Kruševac dobio ukupnu donaciju od preko 4 miliona dinara. Deo sredstava dobijenih iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave utrošen je za adaptaciju Romskog kulturnog centra u naselju „Marko Orlović“, a sredstvima iz donacije SKGO obezbeđena je tehnička oprema za organe Grada i predstavnička tela.

Nabavljeni su tablet računari, kamera za prenos sednica Skupštine, konzola, softver za server, kao i server za video prenos i implementaciju elektronske distribucije skupštinskog materijala.

Dosadašnji način je podrazumevao dostavu na papiru i diskovima, što je uzrokovalo velike troškove i održavanje i remontovanje odgovarajuće opreme. Novom tehničkom opremom ostvariće se ušteda i skratiti vreme distribucije.

Gradonačelnica se na kraju obraćanja zahvalila SKGO, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, UNOPS – u i Vladi Švajcarske.

Na svečanosti je govorio i generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk, koji je istakao odličnu saradnju sa Gradom kao primer dobre prakse i aktivizma jedinice lokalne samouprave.

-Osim materijalnog značaja, ova donacija sigurno predstavlja podstrek i podršku za dalje jačanje i unapređenje principa dobrog upravljanja – zaključio je Tarbuka.

Generalni sekretar uručio je tablet računare Gradonačelnici, zameniku Gradonačelnice i članovima Gradskog veća.

A Gradonačelnica – predsedniku i zameniku predsednika Skupštine, sekretaru i zameniku sekretara Skupštine i predsednicima odborničkih grupa u lokalnom parlamentu: SNS za našu decu, SNS za decu Kruševca, SPS – JS i Za Kraljevinu Srbiju i Lazarev Kruševac.

Izvor: Portal Grada Kruševca

 

Ostale vesti

back-to-top