Finale Kupa Srbije ženskog fudbala u Kruševcu

Postavljeno: 23.05.2024

Kruševac je danas domaćin finala fudbalskog Kupa Srbije za žene između ŽFK „Spartak“ i ŽFK „Crvena Zvezda“. Tim povodom, Gradonačelnik je održao prijem za potpredsednika ženskog FSS i predsednika ženskog Fudbalskog kluba „ Crvena zvezda“ Sandru Sremčević i predsednika Fudbalskog saveza Rasinskog okruga i potpredsednika FS regiona Istočne Srbije Vladana Gašića, sa saradnicima. Prisustvovala je i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nevena Plavšić.

U izjavi za medije, potpredsednica ženskog FSS Sandra Sremčević, naglasila je da je na Izvršnom odboru FSS u dogovoru sa predsednikom FSRO Vladanom Gašićem odlučeno da Kruševac bude domaćin ovogodišnjeg finala ženskog Kupa Srbije. Politika Saveza je da se finale ženskog fudbalskog državnog Kupa svaki put održava u drugom gradu, kako bi se ovaj sport promovisao širom Srbije. „Ta čast ove godine pripala je KŠ i hvala vam još jednom na tome.“

Govoreći o sportskoj infrastrukturi, Sandra Sremčević je dodala da su uslovi za bavljenje sportom i održavanje takmičenja u Kruševcu impresivni, počev od terena, svlačionica i dr., a da i uspesi u ovoj oblasti ni malo ne zaostaju. „Vi ste podneblje koje je multitalentovano za različite sportove, ne samo za fudbal“, zaključila je potpredsednik ŽFSS i istakla izuzetnu saradnju sa Fudbalskim savezom Rasinskog okruga i njegovim čelnicima.

Gradonačelnik Ivan Manojlović je rekao da grad Kruševac uvek daje sve od sebe da bude dobar domaćin i ugosti sve sportiste i takmičare. „Drago mi je što su rezultati koje smo postigli u ovoj oblasti i naporan rad prepoznatljivi. Dugujem veliku zahvalnost mojim prethodnicima koji su na nivou grada radili maksimalno za naš sport i koji su odgovorni za ovakvo stanje objekata i infrastrukture. Takođe i gospodinu Vladanu Gašiću, jer imamo zadovoljstvo i čast da danas ugostimo najbolje iz sveta ženskog fudbala na nivou države.“

Gradonačelnik je najavio i izgradnju nove, moderne sportske hale „Knez Lazar“ koja će dodatno podići standard pružanja sportskih usluga.

Zadovoljstvo što će Kruševac biti domaćin finala Kupa ženskog fudbala izrazio je i predsednik FSRO i potpredsednik FS regiona Istočne Srbije Vladan Gašić. „Pokazali smo da smo zahvaljujući dosadašnjim iskustvima itekako sposobni da organizujemo takmičenja ovog ranga i u regionu i okrugu. Radimo na popularizaciji ženskog fudbala i što masovnijem učešću devojčica u sportu“.

Današnja utakmica koja počinje u 18 časova na Gradskom stadionu biće, na svoj način i istorijska jer će prvi put koristiti VAR tehnologiju u ženskom fudbalu.

Izvor: krusevac gov.ls.rs

Ostale vesti

back-to-top