Finale Kupa Srbije za žene: „Golubice“ odletele već u prvom minutu

Postavljeno: 24.05.2024

Očekivao se spektakl juče u Kruševcu, kojim će fudbalerke Crvene Zvezde i Spartaka u finalu Kupa Srbije staviti tačku na sezonu, ali na jednu od najznačajnijih utakmica pala je velika ljaga.

Organizatori (FSS, FSRIS, FSRO, FK Napredak, FK Trajal i ŽFK Napredak) ovo finale su organizovali na visokom nivou, može se reći i evropskom i prava je šteta što se neko grubo poigrao sa tim, tačnije ŽFK Spartak, koji je bojkotovao najpre protokol oko same organizacije. Članovi njihove ekipe nisu se pojavili u hotelu u kojem su trebali da budu smešteni, nakon toga nije ih bilo ni na treningu dan pred odigravanja finala, kao ni na glavnom stadionu u vreme zakazano za početak odigravanja utakmice.

Nisu bili prisutni ni na sastanku sa svim učesnicima i organizatorima na dan utakmice, ni na prijemu kod gradonacelnika Kruševca priređenom za sve učesnike i organizatore ove finalne utakmice.

Na tribinama stadiona Napretka se našao priličan broj ljubitelja ženskog fudbala iz grada,okoline, regiona i Srbije željnih uživaju u dobroj igri obe ekipe, međutim…

Spartak na utakmicu, neposredno pred sam početak, dolazi direktno iz autobusa sa samo sedam igracica neophodnih da bi otpočeli utakmicu. Nakon samo 10 sekundi od prvog sudijskog zvižduka Željka Belovan se hvata za nogu i Spartak ostaje sa svega šest igračica na terenu. To nije dovoljno da se utakmica nastavi pa arbitarka Milica Milovanović biva primorana da svira kraj.

Tako Crvena Zvezda osvaja duplu krunu u ovoj sezoni, a igračice Spartaka odlaze sa finala ne želeći da učestvuju na ceremoniji dodele pehara i medalja.

Osvajačicama Kupa Srbije ŽFK Crvena Zvezda pehar predaje član IO FSS, potpredsednik FSRIS i predsednik FSRO Vladan Gašić, medalje dodeljuje direktor za futsal i ženski fudbal FSS Bojan Pavićević, dok plaketama službena lica nagrađuje komesar za takmičenje Super i Prve lige Srbije za žene Momčilo Marić.

Podsećanja radi – prvi pobednik Kupa Srbije bio je kruševački Napredak u sezoni 2006/2007, a ovo je drugi trofej u ovom takmičenju koji osvajaju fudbalerke Crvene Zvezde.

Ostale vesti

back-to-top