Festival „Vino & sir“ na Bagdali

Postavljeno: 30.06.2024

Na terasi Restorana Bagdala sinoć je održana osma  internacionalna manifestacija „Vino & sir“ koja neprestano, još od 2008. godine raduje prave ljubitelje i poznavaoce vina koja dolaze sa različitih područja

O poreklu, tradiciji, pravilnoj degustaciji i slaganju vrsta ukusa i aroma izlagači su uz  laganu starogradsku muziku sa jedinstvenim pogledom na grad, do kasnih sati pričali sa gostima i delili savete.

– Ovo je osma godina za redom kako organizujemo ovaj festival. Prisutni su izlagači iz Rasinskog okruga, ali i iz severa, juga i zapada Srbije tako da je ponuda vina i sira bila izuzetno bogata.

Najveći broj predstavljenih vinarija došlo je iz Aleksandrovca, čak njih 15, dok su prisutni  i izlagači iz Kruševca, Subotice, Vranja, Trstenika, Paraćina, Blaca, Niša, Topole, pa čak i iz Severne Makedonije, koji su, kao i svi prisutni uz ozarena lica pokazivali svoje impresije o ovoj dobitnoj kombinaciji koja objašnjava šta je pravi hedonizam.

Kao i svake godine, prilikom organizovanja festivala restoranu „Bagdala“ pomogao je tradicionalni partner, vinarska kuća „Podrum“ te su zajedničkim snagama događaj doveli do besprekornosti.

J.S.

 

Ostale vesti

back-to-top