Evropska nedelja imunizacije „Zaštita generacija“

Postavljeno: 24.04.2024

U toku ove nedelje, Evropska Nedelja imunizacije će se obeležiti širom kontinenta pod sloganom „Zaštita generacija“. Ova godišnja inicijativa, koja se održava od 21. do 27. aprila, naglašava ključnu ulogu imunizacije u zaštiti zdravlja ljudi svih uzrasta.

Ovogodišnja tema naglašava ne samo važnost individualne zaštite već i kolektivnog doprinosa u stvaranju zajednice otporne na bolesti. Imunizacija nije samo pitanje lične odgovornosti već i solidarnosti prema celokupnom društvu.

Evropska Nedelja imunizacije pruža priliku za podizanje svesti o značaju vakcinacije i promovisanje pouzdanih informacija o vakcinama.

Brojni događaji, kampanje i inicijative biće sprovedeni tokom nedelje imunizacije širom Evrope, podstičući ljude da se informišu, pitaju i najvažnije, da se vakcinišu. Ova nedelja je prilika da se podsetimo da je imunizacija ključna za očuvanje zdravlja i zaštite naših zajednica.

Pozivamo sve građane da se pridruže ovoj inicijativi, da se informišu o važnosti imunizacije i da se pridruže naporima u izgradnji zdravijeg i otpornijeg društva. Zaštita generacija počinje sa svakim od nas, i zajedno možemo ostvariti velike promene u borbi protiv bolesti.

T.S.

Ostale vesti

back-to-top