Devojčice Napretka – budućnost kruševačkog i srpskog fudbala

Postavljeno: 25.04.2024

U Kući fudbala FSS-a u Staroj Pazovi, od 21. do 27. aprila se održava razvojni turnir za najtalentovanije devojčice iz sva četiri regiona Srbije, u generacijama W13 i W15, među kojima su i devojčice kruševačkog Napretka

Dres Fudbaskog saveza Regiona Istočne Srbije nosi pet devojčica iz Kruševca i to: Lena Radovanović (2009), Kristina Gajić (2009), Iva Mihajlović (2010), Neda Petrović (2010) i Marija Grubac (2011). One nastupaju pod vođstvom predsednika komisije za ženski fubal FSRIS-a i prvog čoveka ŽFK Napredak, Ivana Mitića.

Na terenima fudbalskih klubova, devojčice iz regiona našeg Istoka, ali i Beograda, Vojvodine i Zapada pokazuju izuzetnu borbenost, igru i talenat. Posebno ističemo cure iz Lazarevog grada koje pružaju odlične partije i pokazuju raskošni talenat. One predstavljaju veliku budućnost kako za ženski fudbal u Krusevcu, tako i za celokupni srpski fudbal.

Ovom prilikom želeo bih da se posebno zahvalim rukovodstvu FSRIS na čelu sa našim sugrađaninom Vladanom Gašićem koji su nam obezbedili odlične uslove, počev od prevoza, opreme, smeštaja i svega ostalog što je potrebno kako bi deca pokazala sav svoj talenat. Takođe, veoma smo zahvalni i gospodinu Milošu Neneziću, direktoru koorporacije Trayal, koji je i veliki fan i donator kruševačkog sporta i koji našem klubu dosta pomaže kako bi ga vratili u sam vrh ženskog fudbala Srbije gde je nekada i bio. Želja nam je da iz naših redova i mlađih kategorija u budućnosti imamo što više seniorskih igračica. Verujem da smo na dobrom putu to i da ostvarimo i opravdamo uložena sredstva u naše klubove – rekao je Ivan Mitić.

Ostale vesti

back-to-top