Brzi nedeljni ručak
Postavljeno: 04.05.2025

Nedelja je dan kada svi priželjkujemo porodični ručak koji miriše na dom, ali bez toga da provedemo sate u kuhinji. Umesto nekoliko šerpi na šporetu, predlažemo jednostavan i brz ručak koji će zadovoljiti sve gladne ukućane. Glavno jelo se peče samo, a prilog je klasičan, ali osvežavajući
Za glavno jelo je uvek dobar izbor piletina u pavlaci, pečena u rerni. Najbolje je koristiti pileći file ili batake bez kostiju jer je meso mekano i brzo se sprema. Sve što treba uraditi jeste začiniti meso sa malo soli, bibera i suvog začina, poređati ga u posudu za pečenje i preliti smesom od pavlake za kuvanje, jedne kašičice senfa i malo sitno seckanog belog luka. Po želji se može dodati i kašičica maslinovog ulja za puniji ukus. Za oko pola sata na 200 stepeni biće gotovo, sočno i zapečeno meso u kremastom sosu.
Uz to se savršeno slaže lagana krompir salata. Dok se piletina peče, treba skuvati pet srednjih krompira isečenih na kolutove. Dodati crveni ili crni luk na tanke listiće, malo sirćeta, ulje, so i seckani peršun. Salata može da se servira mlaka ili hladna.
Za manje od sat vremena na stolu je kompletan ručak pripremljen bez komplikacija.
Foto: Pixabay. com
Komentari