Dva nova filma u bioskopu

Postavljeno: 03.08.2024

Bioskop „Kruševac“ donosi dva nova filmska ostvarenja na repertoaru do 7. avgusta, jedan sinhronizovani za najmlađe i drama za odrasle

Prvi film je švedski animirani klasik „Bezrepi Pele“ (sinhonizovan na srpski jezik), koji će se prikazivati svakog dana u terminima od 17:00 i 19:00 sati. Ovaj dirljiv i zabavan film prati avanture mačeta bez repa, koje nakon oluje stiže u nepoznati grad. Tamo upoznaje nove prijatelje i uči važne životne lekcije, dok pokušava da se vrati kući. Film traje 67 minuta i idealan je za porodično gledanje.

Drugi film na repertoaru je francuska drama „Slučaj Goldman“, koja će biti prikazivana u večernjem terminu od 21:00 sat. Ova istorijska drama smeštena je u Pariz 1975. godine i prati suđenje Pjeru Goldmanu, jevrejskom ekstremno levičarskom aktivisti, optuženom za seriju oružanih pljački i ubistvo dve žene. Suđenje se pretvara u haotičnu borbu, dok Goldman, izjašnjavajući se da nije kriv za ubistvo, rizikuje smrtnu kaznu. Film traje 115 minuta i pruža dubok uvid u kompleksne moralne dileme i političke tenzije tog vremena.

 

Ostale vesti

back-to-top