Župske julske igre

Postavljeno: 08.07.2024

50. jubilarne „Župske julske igre„ održane su proteklog vikenda u Mitrovom polju. Takmičenja sportista u malom fudbalu, odbojci, rukometu, stonom tenisu, šahu, plivanju, košarci, kao i narodnom višeboju – bacanju kamena s ramena i nadvlačenju konopa, održane su na terenima Crvenog krsta.

Igre je otvorila predsednica opštine Aleksandrovac, Jelena Paunović, zahvalivši se organizatorima koji su svih ovih godina doprineli održavanju igara.

Uoči svečanog otvaranja, prvog dana igara učestvovalo je oko 150 dece koja su se takmičila u malom fudbalu, godišta 2010, 2011, 2012, 2013 i mlađe, iz Brusa, Trstenika, Velike Drenove i Aleksandrovca.

U kategoriji Predpetlića, prvo mesto osvojila je ekipa FK „Orlići“ iz Aleksandrovca, drugo „Nidža i drugari“, a treće ŠF „Vukovi“ iz Brusa.

U kategoriji Petlića, prvi su FK „Trstenik“, drugo mesto zauzela je ekipa „Karaoke“ iz Velike Drenove, a treće „Auto-plac“, Tuleš.

U kategoriji Pionira prva je ekipa ŠF „Vukovi“ iz Brusa, drugi FK „Župa“ i treće mesto osvojio je FK „Župa – druga ekipa.“

Pehare i medalje najboljim ekipama uručio je Vladica Pribanović, predsednik Saveza sportova opštine Aleksandrovac.

Tradicionalne „Župske julske igre“ pratio je i bogat kulturno-zabavni program, te su otvaranje ulepšali članovi KUD „Župa“, koji su se predstavili izvornim narodnim pesmama, kolom na fruli i igrama iz Šumadije i Srbije u izvođenju mlađeg i prvog ansambla.

Sve to pratio je vatromet najlepših boja uz zajedničko kolo učesnika i publike, prava smotra mladosti, tradicije i sporta.

Organizatori manifestacije su Savez sportova i Sportsko-rekreativni centar „Župa“. Pokrovitelj manifestacije je opština Aleksandrovac.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik SO Milan Minić, zamenik predsednice Nemanja Pribaković, narodna poslanica Nataša Mihajlović, predsednik OO SNS Slavoljub Miljković, članovi opštinskog Veća, direktori javnih ustanova i mnogobrojni posetioci.

O.M.

Foto: Fejsbuk/ Informativna služba Doma kulture Aleksandrovac

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top