„Župske julske igre” u Mitrovom Polju

Postavljeno: 07.07.2021

Tradicionalna sportsko turistička manifestacija „Župske julske igre – Mitrovo Polje 2021.“ organizovana je na sportskim terenima Odmarališta „Milutin Andejić“ u Mitrovom Polju. Održana su takmičenja u malom fudbalu, odbojci, stonom tenisu, košarci, plivanju i drugim sportskim disciplinama, uz bogat kulturno zabavni program

Završnica manifestacije „Župske julske igre 2021“ privukla je veliki broj sportista i posetilaca iz Aleksandrovca i iz ostalih opština Rasinskog okruga. Održane su i tradicionalne narodne igre – bacanje kamena s ramena i nadvlačenje konopa, a nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručio je predsednik opštine Mirko Mihajlović.

Po prvi put, u Mitrovom Polju, u okviru igara, opština Aleksandrovac je bila domaćin predtakmičenja Sabora frulaša Srbije. Takmičenje je održano u kategorijama: izvornog sviranja, savremenog sviranja, dueta kao i takmičenja mladih frulaša. Cilj organizatora – Kulturno-prosvetne zajednice, Turističke organizacije i Sportskog saveza je da se ovo predtakmičenje ustali u opštini Aleksandrovac, radi očuvanja izvornog zvuka frule, kao tradicionalnog i omiljenog narodnog instrumena.

Pokrovitelj sportsko-turističke manifestacije „Župske julske igre – Mitrovo Polje 2021.“ je opština Aleksandrovac.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top