Zoranu Lozančiću posthumno povelja Kruševačkog pozorišta

Postavljeno: 15.02.2021

Kruševačko pozorište dodelilo je reditelju i glumcu Zoranu Lozančiću. Povelju će, kako je saopšteno iz te pozorišne kuće, u utorak, 16. februara, nakon poslednje predstave u okviru ovogodišnje “Kruške”, direktor Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić uručiti supruzi Zorana Lozančića, Loli Lozančić

Zoran Lozančić je preminuo u junu 2019. godine, a u svojoj bogatoj glumačkoj i rediteljskoj karijeri sa Kruševačkim pozorištem je sarađivao na brojnim predstavama. Loznačić je, inače, glumačku karijeru počeo u Narodnom pozorištu u Nišu osamdesetih godina prošlog veka, potom nastavio u Narodnom pozorištu u Pirotu. Od 1983. godine je bio stalni član Pozorišta lutaka Niš. Imao je 66 godina kada je preminuo.

U okviru ovogodišnje, trinaeste “Kruške”, pred najmlađom kruševačkom publikom našlo se pet predstava, među kojima četiri gostujuće. U ponedeljak, 15. februara, odigrana je predstava domaćeg ansambla “Mačak otišao u hajduke”, a festival se u utorak, 16. februara završava predstavom “Tihi dečak” Pozorišta za decu Kragujevac.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top