Zmajevi najbolji na svom terenu

Postavljeno: 24.03.2022

Na Juniorskom kupu Kruševac 2022 u badmintonu, koji je održan u Hali sportova, domaćini osvojili 16 odličja – osam zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje

Članovi Badminton kluba Zmajevi obeležili su Juniorski kup Kruševac 2022 održan u našem gradu. Na turniru je učestvovalo preko 60 takmičara iz devet klubova, od kojih se domaćin izdvojio sa ukupno 16 odličja, od toga osam zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane, potvrdivši joj jednom svoju respektabilnost u ovom sportu.

Prve zlatne medalje Zmajevima su u singlovima uzrasne kategorije do 11 godina doneli Ilija Vulić i Milica Savić, koja je u ženskom singlu ostvarila isti rezultat. U dve godine starijem uzrastu, najboljji su bili Maksim Vidaković, koji nastupa za Badminton klub Novi Sad i Elena Veljković, članica Zmajeva. Aleksa Radovanović iz BK Zmajevi je pobedio u muškom singlu i u muškom dublu sa Danilom Stevanovićem u kategoriji U15.

U istom uzrastu Selena Stojanović iz BK Ravens Kragujevac je bila zlatna u ženskom singlu, dok je ženski dubl pripao kruševačkoj kombinaciji Andrei Bogojević i Teodori Latas. Danilo Stevanović i Teodora Latas su svoju dominaciju u parskim konkurencijama potvrdili i u mešovitom dublu.

Najviša postolja u uzrasnoj kategoriji do 17 godina zauzeli su Uglješa Mihajlović iz BK Clear u muškom singlu i Andrea Bogojević u ženskom.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top