Zlatna kaciga: Raspisan konkurs za mlade  

Postavljeno: 27.05.2022

Međunarodni festival humora i satire Zlatna kaciga raspisuje međunarodni konkurs za mlade do 18 godina, na slobodnu temu. Kategorije u kojima se mladi mogu nadmetati su karikatura, pisana forma (satirična priča, aforizam ili pesma), strip ili kratka šaljiva i duhovita forma. Konkurs traje do kraja godine, a pobednici će dobiti novčane nagrade i učešće na Masterclass radionicama

Propozicije radova su sledeće: Za karikaturu minimun A4, maksimum A3, slobodna tehnika. Radovi u pisanoj formi ne smeju biti duži od dve kucane strane, strip može imati do osam tabli, a video forma treba biti u MP3 ili AVI formatu do 60 sekundi.

Za svaku kategoriju autor najboljeg rada će biti nagrađen sa 100 evra, kao i učešćem na Masterclass radionicama u Kulturnom centru. Pored najboljih radova, žiri će odabrati još petoro učesnika konkursa koji će učestvovati na ovim radionicama.

Svi koji žele da se prijave, radove mogu poslati do kraja godine na adresu Kulturni centar Kruševac, Međunarodni konkurs za mlade, Topličina 2, 37000 Kruševac, Srbija. Tel/faks: +381 (37) 423-025, 421-877. E-mail: [email protected]

Odluka žirija biće saopštena prvog marta, naredne godine. Dodela nagrada biće na završnoj večeri Festivala 1. aprila 2023. godine.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top