Zimske službe na terenu, prioritet kritičnim područjima

Postavljeno: 10.01.2022

Predstavnici zimskih službi „Kruševacputa“ i JKP Kruševac, koje su zadužene za održavanje puteva, ulica i javnih površina, kažu da su njihove ekipe od ranog jutra na terenu te da uspešno čiste puteve, prilaze, trotoare i staze

U „Kruševacputu“ navode da je zimska služba održavanja na terenu od jutros od tri sata, te da su na teren izašla četiri kamiona, a da će od naredne noći biti stoprocentno angažovani, odnosno da će se uključiti još četiri vozila.

Stižemo sve da odradimo. Sve što je predviđeno je očišćeno i posuto rizlom. Mi smo spojili smene, tako da sada dežuramo 24 časa. Dok sneg aktivno pada, mi ne možemo da garantujemo da su putevi potpuno očišćeni, jer kamioni očisti put, a iza njega se stvara novi sloj snega i šljake – navode u toj službi.

Kao najkritičnija područja oni su izdvojili sela Bojince i Zebica ka Ribaskoj Banji, kao i sela preko Morave: Komorane, Kamenare i Vratare i s druge strane sela Bovan, Pasjak i Mali Šiljegovac. S obzirom da znaju da su ova mesta kritična oni su tuda još jutros prošli.

S druge strane, za čišćenje snega na trotoarima, pešačkim prelazima, stazama, autobuskim stajalištima kao i prilazima ustanovama od javnog značaja, zaduženo je JKP Kruševac, te su i oni od ranih jutarnjih sati krenuli u akciju.

Angažovano je svih osam vozila sa daskama za čišćenje i posipačima za so. Jutros su izašle i ekipe za ručno čišćenje, tako da su nam ljudstvo i mehanizacija kompletno angažovani. Za sada nema problema što se našeg dela posla tiče – kazali su za KruševacGrad U JKP.

Napomenuli su, takođe, da su, u slučaju zahteva nadležnih službi, spremni da pomognu i u čišćenju gradskih ulica.

L.S.

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Dragana Stevović kaže:

    Da nemam oči, pa i da poverujem. Pomislila sam da niko nije obavestio putare da je pao sneg!

1 thought on “Zimske službe na terenu, prioritet kritičnim područjima

Comments are closed.

back-to-top