“Žena za 21. vek” – besplatna radionica za Kruševljanke

Postavljeno: 06.05.2021

Udruženje “Moj genijalac” iz Kruševca oragnizuje besplatne radionice u okviru projekta “Žena za 21 vek”. Projekat će trajati šest meseci, a inovativni pristup će omogućiti polaznicama da savladaju, na brz i jednostavan način, upotebu novih IKT tehnologija, elektronsku trgovinu, servise i usluge

– Ovaj projekat obuhvata širok spektar znanja i korisnih veština koje se mogu odmah primeniti u praksi. Edukacija je interaktivna i puna praktičnih primera i što je najvažnije potpuno je besplatna. Svet koji danas poznajemo zahteva celoživotno učenje, a novo znanje će polaznicama povećati samopouzdanje, komunikacijske i tehnološke veštine kao i kreativnost, čime doprinose vlastitoj spremnosti na nove izazove i inicira nove poslovne korake – kaže Davor Jovanović, glavni koordinator projekta.

Projekat”Žena za 21. vek” je usmeren na ekonomsko osnaživanje žena kroz obuke za sticanje konkretnih veština, ali i kroz radionice ličnog razvoja i usavršavanja, upotrebe novih tehnologija, e-usluga i e-trgovine. Sve to će omogućiti podizanje nivoa digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija. Projekat je namenjen ženama iz ruralnih oblasti, samohranim majkama, Romkinjama, ženama koje su napustile školovanje, nezaposlenima, ženama zaposlenim u domaćinstvu ili poljoprivrednom gazdinstvu, odnosno onima koje pripadaju socijalno osetljivim kategorijama.

Predavanja i radionice su besplatne, projekat traje šest meseci, a sve aktivnosti će se odvijati u prostorijama “Moj genijalac” u Kruševcu i Trsteniku.

Sugrađanke koje žele da učestvuju na radionicama mogu se prijaviti pozivom na 064 811 4335 ili mejlom na [email protected]
Projekat realizuje se uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top