Zbog nasilja u školi predloženo isključenje učenika, čeka se odluka

Postavljeno: 23.11.2022

Nakon današnjeg zasedanja nastavničkog veća u trsteničkoj Tehničkoj školi, koje je odlučivalo o kaznama za učenike koji su počinili nasilje nad profesorkom engleskog, zvanična odluka još uvek nije poznata, mada su mediji preneli da je Veće predložilo da oni budu isključeni iz škole. U kruševačkom Višem tužilaštvu portal KruševacGrad dobio je informaciju da je predmet uzet u razmatranje po hitnom postupku

U odgovrima koje je redakcija portala KruševacGrad dobila od javnog tužioca Branislava Petrovića navodi se da je u kruševačkom Višem javnom tužilaštvu formiran predmet u vezi sa incidentom, koji se u Tehničkoj školi u Trsteniku dogodio 9. novembra, a predmet je uzet u razmatranje po hitnom postupku. Navedeno je i da je u toku prikupljanje potrebnih obaveštenja i podataka te da će, nakon sprovedenog postupka u ovom Tužilaštvu, javnost biti obaveštena.

Više tužilaštvo je, kako je saopšteno, predmet formiralo nakon što je dobilo izveštaj trsteničke policije o pomenutom događaju u kome je oštećena profesorka engleskog jezika iz Tehničke škole.

U Školskoj upravi Kruševac, našoj redakciji je rečeno da oni još uvek nemaju informaciju o tome kakva je odluka doneta na današnjem zasedanju nastavničkog veća, a direktor škole u kojoj se dogodio incident, koji pokreće, vodi i donosi konačnu odluku, danas nije dostupan za javnost.

Kako takođe nezvanično saznajemo, nakon incidenta, roditelj jednog od učenika, priložio je školi medicinsku dokumentaciju u kojoj se navodi da je dete u trenutku kada je počinilo delo biolo neuračunljivo, kao i da je od početka ove godine više puta odlazilo kod psihijatra. O tome, prema nezvaničnim saznanjima, školi nije dostavljen nikakav dopis, iako je to obaveza roditelja.

Podsećamo, 9. novembra ove godine trojica učenika Tehničke škole u Trsteniku počinili su nasilje nad profesorkom. Vređali su je, nakon čega joj je jedan od učenika izmakao stolicu na kojoj je sedela. Profesorka je pala, čemu su se učenici smejali, a ceo incident snimili su mobilnim telefonom. Snimak je završio na društvenim mrežama, a profesorka je od tada na bolovanju.

D.P.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top