Zbog kršenja protivepidemijskih mera – 43 prekršajne prijave

Postavljeno: 16.02.2021

Od proteklog vikenda ispekcijski organi i komunalna milicija kontrolisala više od 400 kafića, restorana, trgovina, kao i pijace i javni prevoz. Kršenje protivepidemisjkih mera utvrđeno u 43slučaja, a zaprećene kazne za ovaj prekršaj kreću se od 30 do 300 hiljada dinara

Kako se navodi u saopštenju Štaba za vanredne situacije, proteklog vikenda i tokom jučerašnjeg praznika, u okviru pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mera za zaštitu od širenja korona virusa, Odeljenje za inspekcijske poslove je zajedno sa ovdašnjom Komunalnom milicijom izvršilo 401 nadzor nad ugostiteljskim, trgovinskim objektima, pijacama i u javnom prevozu, kao i okupljanju ljudi. Samo u toku jučerašnjeg dana sprovedena su čak 162 nadzora.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti, komunalni milicajci izdali su 43 prekršajna naloga.
Podsetimo, kazne za za kršenje zaštitnih mera, iznose 30 hiljada dinara za lice odgovorno za primenu lične zaštite od infekcije, a 5 hiljada za fizičko lice ako se ne pridržava mera lične zaštite od infekcije.

Novčana kazna od 300 hiljada dinara predviđena je za pravno lice ako ne preduzme radnje i aktivnosti radi primene mera lične zaštite od infekcije, kao i ako ne odredi lice odgovorno za neposrednu primenu tih mera, 150 hiljada za taj prekršaj je kazna za preduzetnika, a 50 hiljada za odgovorno lice.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top