Zbog korone Gimnazijalci na kombinovanoj i onlajn nastavi

Postavljeno: 16.09.2021

Popodnevna smena kruševačke Gimnazije, odnosno druga i četvrta godina, od danas su na onlajn nastavi, dok je prepodnevna smena, koju pohađaju učenici prve i treće godine, na kombinovanom modelu, polovina njih je jedan dan u školi, a drugi dan prati nastavu od kuće

– U popodnevnoj smeni u Gimnaziji smo imali osam odeljenja u kojima su potvrđeni slučajevi kovida, utvrdili smo da su ti slučajevi povezani, što je bilo dovoljno da cela smena pređe na onlajn nastavu u narednih deset kalendarskih dana. Isto toliko će prepodnevna smena biti na kombinovanom modelu – kazala je za naš portal epidemiolog u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje dr Mirjana Avramović.

Prema podacima te zdravstvene ustanove od 5. do 15. septembra kovid je potvrđen kod 40 đaka Gimnazije, koji su, u periodu zaraznosti bili u konktaku sa ostalim učenicima i profesorima.

Na onlajn nastavi je, kako je dodala dr Avramović, osim te smene Gimnazije, još 29 odeljenja u kruševačkim srednjim i osnovnim školama. Takođe, onlajn nastavu pohađaju i đaci u devet odeljenja u trsteničkim osnovnim i srednjim školama, te u po dva odeljenja u Aleksandrovcu i Ćićevcu. Trenutno je na onlajnu u Rasinskom okrugu 42 odeljenja, a za deset odeljenja je, istekao period desetodnevne onlajn nastave.

Đaci u svim opštinama Rasinskog okruga su, podsetimo, nakon prve nedelje škole, odlukom Tima za škole, od 10. septembra nastavili redovno pohađanje nastave. Kruševačka Gimnazija je prva škola u našem okrugu koja je prešla na drugi, odnosno treći model nastave.

Odlukom pomenutog Tima na treći model, odnosno onlajn za srednjoškolce i kombinovani za djake sedmog i osmog razreda, su od ponedeljka, 10. septembra, prešli đaci na području 40 lokalnih samouprava. Te odluke se donose nedeljno, a Ministarstvo prosvete ih saopštava petkom.

Inače, u školske klupe je u Rasinskom okrugu ove godine selo oko 23 hiljade đaka u pedesetak osnovnih i srednjih škola.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top