Zbog epidemiološke situacije Pesnički fijaker “vozio” samo do Kluba KCK (VIDEO)

Postavljeno: 07.10.2021

Jubilarni, dvadeseti, pesnički fijaker upregnut je danas, po tradiciji ispred Kulturnog centra. Simbolično, jer se zbog epidemioloških mera odustalo od vožnje do kruševačkih škola. Ipak, veliki broj posetilaca različite životne dobi imao je priliku da uživa u društvu pesnika Branimira Rosića i Vlaste Cenića

Zbog loše epidemiloške situacije, ovogodišnji Pesnički fijaker nije obilazio kruševačke škole. Manifestacija je održana u kafiću Kulturnog centra Kruševac, a zvanično ju je otvorio pesnik Branimir Rosić  numerom „Bljak“.

-Ovde sam doleteo letećom gitarom. Prvi put sam ovde i drago mi je što učestvujem u jednoj ovakvoj manifestaciji.  Drugari će danas moći da čuju neke nove pesme, kao i da se prisete nekih starih i na taj način da obeležimo ovaj divan dan.  Ovakve manifestacije treba da se dešavaju češće, a mi na ovaj način negujemo kreativnost i dečiju maštu. Budite slobodni, igrajte se što više – poručio je najmlađima Branimir Rosić.

Pesnik Vlasta Cenić, ima dugodišnje iskustvo u radu sa decom.

-40 godina sam radio u školi, a 35 godina pišem za decu i odrasle. Već sam jednom bio na ovoj manifestaciji i radujem se što sam ovde. Škole su sada pune književnih dešavanja. Nije mi drago što je samo jedna nedelja u godini Dečija nedelja, bilo bi lepo da je to svaka – rekao je on.

Urednica dečijeg programa u Kulturnom centru Rajna Marinković Aleksić pozdravila je pesnike i podsetila i na ranije učesnike Pesničkog fijakera.

-Ovim fijakerom do sada su se vozila sva značajna imena iz dečijih čitanki: Moša Odalović, Dobrica Erić, Minja Subota, Raša Popov, Ljubivoje Ršumović i mnogi drugi – rekla je.

Pesničkom fijakeru prisustvovao je i načelnik Školske uprave Zoran Asković koji je deci čestitao Dečiju nedelju.

– Siguran sam da je tokom cele godine dečija nedelja i da deca uživaju u svojim pravima tokom cele godine. Učenicima želim da ove školske godine budu najbolji đaci, a da gradu Kruševcu donesu što više republičkih nagrada – izjavio je on.

I pored izostanka tradicionalne vožnje fijakerom, najmlađi su imali priliku da se upoznaju sa današnjim gostima i sa njima popričaju, a Društvo prijatelja dece nagradilo je 19 najboljih osnovaca i 8 srednjoškolaca novčanim nagradama.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top